Skip to content
Tags

,

Constructia la Noul Atmel a …

Ianuarie 8, 2014

… inceput de anul trecut.  Cel putin, cam de atunci observ la ei o implicare puternica in consolidarea relatiei lor cu comunitatile de hobisti. Pe blogul lor de pe WordPress.com prezinta chiar si cele mai banale proiecte cu microcontrolere ATtiny si in general, se lauda cu tot ce are „Intel, pardon, Atmel inside”. Ba chiar s-au angajat sa faca din avrfreaks.net, o comunitate cum nu s-a mai vazut, in care incepatorii sa aiba locul lor special rezervat. Asa ca anul acesta promite sa fie unul fantastic – desigur, ramane sa vedem cu cat vor reusi sa ingroase numarul hobistilor care vor alege Atmel ca principal furnizor de microcontrolere pentru proiectele lor.

Ar fi fost pacat ca cei de la Atmel sa ramana pasivi in conditiile in care AVR-urile „prezideaza” pur si simplu fenomenul „Maker”.  O astfel de combinatie (producator/amatori) nu poate fi decat benefica pentru incepator pentru ca poate insemna preturi reduse, persistenta pentru anumite microcontrolere si scolarizare gratis (tutoriale, documentatie si suport in cel mai mic detaliu) – poate parea ciudat intr-o lume capitalista 😉 .

P.S. Evident, Atmel are un drum lung de parcurs pentru a multumi pe toata lumea. De exemplu, o mare parte dintre fanii Atmel asteapta ca acesta sa ofere mult asteptatul IDE multi-platforma.

Anunțuri

From → Opinii, Stiri

Lasă un comentariu

Va rog, nu folositi limbaj de messenger. Multumesc!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: