Skip to content

Stiri bune de la oshonsoft.com

Decembrie 23, 2013

Pentru cine nu stie inca, Oshonsoft produce simulatoare si compilatoare BASIC pentru microcontrollere PIC si AVR (cu oferte speciale temporare pentru Romania). Vestea buna este ca ofera suport (limitat – nu stim inca ce inseamna asta) pentru cateva microcontrollere ATtiny si ATmega (si PIC, insa asta este un articol pentru celalalt sit) adaugate nou in lista. Este acum posibil sa programezi un Arduino cu ajutorul limbajului BASIC si sa simulezi codul rezultat inainte de a „upload”-a programul.

News in version 1.56      (2013-12-22)
– Limited support for the following microcontroller models: ATtiny13A, ATtiny24A, ATtiny44A, ATtiny84A, ATtiny2313A, ATtiny4313
– Limited support for the following microcontroller models: ATmega48A, ATmega48PA, ATmega88A, ATmega88PA, ATmega168A, ATmega168PA, ATmega328, ATmega328P
– Important updates of the application infrastructure (during the work on the missing microcontrollers support)
– Several bugs from the previous release fixed
– Several small and/or invisible improvements

Anunțuri
One Comment
  1. Suport limitat – inseamna ca in limbajul BASIC nu exista inca suport pentru functia „Adcin”, „Read”, „Write” si functiile pentru comunicatia seriala. In simulator, sunt suportate doar functiile gpio.

    Vlad promite suport complet in una din viitoarele versiuni. Este evident ca autorul s-a grabit sa scoata ceva nou ca sa nu piarda chiar toti clientii (majoritatea sunt suparati de stagnarea produselor Oshonsoft). Desi actuala versiune nu vine cu suport complet pentru noile microcontrollere, lucrul este totusi posibil daca utilizatorul isi confectioneaza propriile functii si proceduri. In felul acesta, Vlad castiga suficient timp pentru urmatoarea versiune.

Va rog, nu folositi limbaj de messenger. Multumesc!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: