Skip to content

Revolutia Arduino sau Democratizarea Ingineriei

August 23, 2013

Democratization of engineering: We’re already seeing that happen. Arduino has made it so easy to get involved in a complex subject, embedded engineering, which in the past has been the purview of engineers who have a wide range of skills, both hardware and software, in dealing with conflicting restraints and requirements, especially in deeply embedded systems,

Atmel_Bob_Martin

Este adevarat ca datorita placii Arduino, care nu reprezinta in fapt decat un microcontroler echipat cu minimul necesar, si a unui limbaj usor de inteles, proiectarea a diferite forme de automatizari a devenit accesibila publicului larg, si in special persoanelor cu abilitati tehnice minime, insa pentru elevi, aceasta trebuie sa constituie doar o trambulina catre nivelurile profesionale ale domeniului:

Blinking a light is always mentioned in embedded systems as the ‘hello world’ application. It’s easy to do something like that. But you really need the professional engineering background if you are going to develop something like a medical device or avionics on a plane. [Still], I don’t see the democratization of hardware taking away from the traditional professional engineering group at all; I just see it as adding to it,

Cu alte cuvinte, aplicatia „Clipire LED” constituie doar poarta catre lumea fascinanta a electronicii digitale – depinde de fiecare cat de adanc doreste sa paseasca in acest „univers paralel”. Nu exista ocolisuri sau scurtaturi. Asa ca pentru actualii elevi si viitori studenti de maine, Facultatea de Automatica ar putea constitui o tinta legitima. Din pacate, sistemul de invatamant romanesc duce lipsa acuta de resurse pentru ca inca din ciclul gimnazial ar trebui sa poata pune la dispozitie laboratoare si ateliere de lucru pentru descoperirea si pregatirea persoanelor pasionate de aceasta viitoare meserie. Si asta este valabil pentru oricare domeniu de activitate. De aceea personal sunt impotriva unui invatamant care pune accent doar pe cultura generala ce produce de regula, persoane „bune la toate in general, si la nimic in particular”.

Resurse:

http://www.edn.com/design/diy/4418008/1/Power-to-the-people–the-democratization-of-engineering

http://atmelcorporation.wordpress.com/2013/08/23/board-building-with-atmels-eric-weddington/

Anunțuri

From → Opinii

One Comment
  1. Bine punctat! Ar trebui introduse acele ore de atelier de pe vremuri, deoarece elevii de liceu in cea mai mare parte sunt atehnici. Lucrul cu mana „innobileaza” pe oricine si oricat de intelectual ar fi. La acele ateliere unii fac placile PCB pe computer altii le debiteaza si le corodeaza, iar altiii le gauresc. De asemenea unii pot realiza carcasele. La safarsit cu toti realizeaza lipirea pieselor si a conexiunilor. Se poate realiza lejer cate doua montaje mai simple (arduino, jaluino,etc) pe saptamana de elev. In semestrul urmator se realizeaza programarea perifericilor.

Va rog, nu folositi limbaj de messenger. Multumesc!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: