Skip to content

ArduSat – satelitul bazat pe Arduino

August 12, 2013

ArduSat a fost lansat cu succes in spatiu de la baza japoneza si era in drum spe Statia Spatiala Internationala.  ArduSat apartine echipei NanoSatisfi si obiectivul lor este sa faca accesul in spatiu (de fapt, accesul la un satelit) accesibil oricui.

Anunțuri

From → Stiri

2 comentarii
  1. Interesant, sa ai propriul satelit 🙂 Acum ceva vreme citeam despre proceasoarele din telefoanele destepte trimise in spatiu: http://www.npr.org/2013/04/26/178846158/can-you-hear-me-now-cellphone-satellites-phone-home Cred ca tehnologia prezenta e invechita si din acest motiv avem acces la asa ceva acum, altvceva vine din spate.

    • Este o actiune civila, privata, in paralel cu cea comerciala si militara. Baietii au vandut si vand acces la satelit (nimic altceva decat acces la senzorii si camerele video cu care este echipat satelitul) tuturor pasionatilor in domeniu. Daca sunt bani, sunt destule agentii spatiale disponibile pentru lansarea propriului tau satelit. Si Romania are o agentie spatiala in sectorul privat… problema este ca pe oficiali ii doare in cot de fenomen, asa ca agentia nu prea are suport din partea statului.

Va rog, nu folositi limbaj de messenger. Multumesc!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: