Skip to content

Arduino M328 – kit de evaluare

Iunie 30, 2013

Magazinul online TME.ro are la vanzare o placa Arduino cu ATmega328 la un pret foarte bun – 90.88 RON cu TVA inclus. Este vorba de un „Duemilanove”, cu chip FTDI si asta inseamna ca ai deja si programatorul ISP inclus, cu care poti programa oricare alt microcontroller AVR 🙂 . Este un pret mai bun decat pentru un „UNO”.

Ce ar putea insemna un Arduino? O multime de proiecte interesante, insa pentru mine ar insemna in primul rand controllerul USB perfect pentru CNC Router-ul meu, motorizat de softul GRBL.

Anunțuri
2 comentarii
  1. marius permalink

    buna , as fi interesat de aceasta placa ptr cnc-ul meu dar nu stiu cum as putea sa o programez (nu sunt programator)daca este posibil pe undeva vreun program sau direct downloadarea acestor setari sa fie mai simplu pe intelesul unora fara experienta in programari mentionez ca eu folosesc un driver de comanda al motoarelor CNC4X35A DE LA DIODA CNC -componente cnc astept raspuns multumesc si daca este mai ok decat arduino uno

    • Marius, din ce vad pe situl celor de la Dioda, acel driver se conecteaza pe portul paralel al PC-ului. Arduino este pentru portul USB, un avantaj daca nu mai ai computere cu port paralel. Insa pe langa Arduino iti mai trebuie si driver pentru fiecare motor in parte. Cu ajutorul unor tranzistori de putere se pot totusi conecta motoarele direct la placa, insa e necesar un alt software. Ar trebui totusi ca cei de la Dioda sa furnizeze informatii exacte cu privire la folosirea driverului lor – au aceasta obligatie si clientii ar trebui sa faca presiuni in acest scop.

      Daca optezi pentru varianta Arduino, in aceasta pagina https://github.com/grbl/grbl/wiki/Flashing-Grbl-to-an-Arduino ai detaliile necesare (trebuie sa stii totusi ca e necesar sa ai macar notiunile de baza in programarea placii Arduino care este special proiectata pentru neprogramatori ca artisti, designeri, muzicieni, etc.). Spune-mi daca limba engleza este principalul obstacol…

Va rog, nu folositi limbaj de messenger. Multumesc!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: