Skip to content

Atmel AVR Toolchain si Eclipse IDE

Mai 4, 2013

Caz de studiu

Este bine stiut printre cei care au incercat sa instaleze in trecut varianta de avr-gcc preparata de Atmel, ca nu se putea folosi impreuna cu Eclipse si plugin-ul avr-eclipse.

Executabilul compilatorului original,  avr-gcc, daca primeste parametrul „–target-help” va afisa in consola, printre altele, si o lista cu toate microcontrollerele suportate de implementarea curenta. Plugin-ul avr-eclipse extrage lista din consola si activeaza un combobox de unde utilizatorul poate alege microcontrollerul dorit pentru proiectul la care lucreaza. Nu ai aceasta lista? Nu vei putea schimba microcontrollerul.  Cel preparat de Atmel (pana pe la versiunea 4.6.x), necesita parametrii diferiti pentru a face acelasi lucru si ca atare, plugin-ul avr-eclipse in forma originala era inutil.

Cu versiunea 4.7.2, lucrurile se schimba un pic in bine, insa nu suficient. Problema este ca in unele distributii de Linux nu poti instala avr-gcc decat din repozitorii externe, si se intampla sa fie chiar varianta modificata de Atmel. Dar pentru istoria completa, vizitati pagina de aici.

avreclipse-fara-modificari

La instalarea plugin-ului avr-eclipse, coloana „avr-gcc” nu va avea nici un procesor notat ca fiind suportat daca este vorba de toolchain-ul de la Atmel.

Pe scurt, problema este rezolvata, insa necesita inca un pas in plus la instalare. De ce Atmel Toolchain? In mod evident, pentru ca suporta toate microcontrollerele AVR. Din pacate, pentru varianta FSF a avr-gcc, nu exista o coordonare in ce priveste distribuirea uniforma a unei versiuni unice in toate distributiile actuale de Linux.  Asa ca ramane sa folosim Atmel Toolchain (asta e, cand te apuci de tutoriale, trebuie sa garantezi un punct comun cu cel care vrea sa urmeze aceeasi cale).

Instalare

Vizitati pagina de aici unde avem toate detaliile necesare atat pentru instalarea corecta a toolchain-ului cat si detalii pentru importarea de proiecte din SVN si compilarea si uploadarea lor pe microcontrollerul tinta.

Anunțuri
Lasă un comentariu

Va rog, nu folositi limbaj de messenger. Multumesc!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: