Skip to content

Ce urmeaza dupa limbajul Arduino?

Iunie 22, 2012

Fiind obisnuit sa programez microcontrolere Microchip in asa fel incat sa obtin cod cat mai mic, care sa-mi permita folosirea celui mai ieftin microcontroler, nu eram omul care sa se multumeasca cu programarea microcontrolerelor AVR folosind doar limbajul Arduino. Desigur, poti folosi oricare din limbajele comerciale care ofera un maximum de 4Kb de cod gratis, pentru proiecte necomerciale dar vroiam sa folosesc compilatorul C, gcc-avr.

Dupa documentarea necesara, am hotarat sa scriu propria-mi biblioteca C, care sa-mi faciliteze folosirea perifericelor de pe placa EvB, dar care sa fie folosita si cu alte microcontrolere ATmega decat cele suportate de placa. Proiectul se gaseste pe googlecode si este in plina desfasurare. Noi functionalitati vor fi adaugate treptat, testate si insotite de programe exemplu. In final, voi scrie paginile in limba romana pentru cei care au probleme cu engleza.

Voi face o comparatie cu programele scrise in limbajul Arduino (de fapt, Wiring). In mod sigur, datorita codului redus, vom putea alege microcontrolere cu memorie si pret mai mic pentru proiectul final, surclasand proiectele comerciale ale celor care folosesc exclusiv placi si limbajul Arduino – desigur, spun asta ca motivatie suplimentara 😛 .

Anunțuri
Lasă un comentariu

Va rog, nu folositi limbaj de messenger. Multumesc!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: