Skip to content

Wiring

Ianuarie 14, 2012

Wiring este o platforma „open-source” pentru prototipuri electronice, compusa dintr-un limbaj de programare, un mediu integrat de dezvoltare si o placa cu microcontroller, adresata studentilor, artistilor, oamenilor de stiinta, hobby-stilor si comunitatilor de experti si incepatori care impart in comun idei, cunostinta si experienta. Conceptele care stau la baza proiectului Arduino au fost create (in parte) pentru prima data in cadrul proiectului Wiring care a fost construit la randu-i pe baza proiectului Processing si de la care a imprumutat conceptul de „sketch = schita”.

Wiring a fost creat in 2003 de catre Hernando Barragan in cadrul Institutului Irvea de Design Interactiv(?) din Italia si continua sa fie dezvoltat la Scoala de Arhitectura si Design a Universitatii Los Andes din Bogota, Columbia. Actualmente, limbajul Wiring suporta microcontrollerele Atmel AVR ATmega si in viitor tinteste catre microcontrollerele AVR Xmega, AVR Tiny, TI MSP430, Microchip PIC24/32 si STM M3 ARM (as fi curios sa vad implementarea pentru microcontrollere Microchip).

Personal, consider ca e pacat ca Wiring sa fie marginalizat tinand cont ca Arduino nu este decat o copie initiata de profesorii (furt? – din cate stiu, este o practica comuna printre profesorii de Universitate) care au coordonat proiectul Wiring si care i-au vazut potentialul comercial. Meritul principal este in exclusivitate al lui Hernando Barragan – restul este istorie (evolutie?).

Anunțuri
Lasă un comentariu

Va rog, nu folositi limbaj de messenger. Multumesc!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: